U četvrtak 19. maja na FON-u otpočeo je prvi ciklus “Expert2Mentors” trening programa za nastavnike i saradnike FON-a, sa ciljem unapređenja mentorskih veština za razvoj startapa.

U prvom ciklusu “Expert2Mentors” programa, 23 nastavnika i saradnika Fakulteta imaće priliku da kroz šest ekspertskih sesija unaprede svoja znanja i veštine za mentorstvo timova u najranijoj fazi razvoja startapa. Sa nastavnim osobljem radiće predavači sa velikim iskustvom iz domaćeg i stranih startap ekosistema, među kojima su Lazar Stojković, Ivan Bjelajac, dr Mihajlo Popesku, Sandra Nešić i Dane Atanasković.

Ovaj program predstavlja inicijalni korak ka uspostavljanju akademske mentorske zajednice i koordinisanog mentorstva studentskih startapa kroz formalni i neformalni nastavni proces. Nakon prvog ciklusa programa, sledi “Preduzmi ideju – letnji mentorski program” za studentske timove koji žele da započnu razvoj svojih startap ideja. Letnji mentorski program biće usmeren na validiranje ideja i testiranje osnovih verzija proizvoda, kao i na pripremu timova za obezbeđivanje inicijalnih
investicija iz ekosistema.