Konstantni rast IT sektora i na domaćem ali i svetskom tržištu, činjenica je koja oblikuje generalne tokove i trendove ne samo u IT industriji, već i u drugim oblastima. Imajući u vidu takvo stanje, sve više mladih interesuje se za građenje karijere u IT oblasti. Benefiti su mnogobrojni, a uz njih ide i mogućnost napredovanja, razvoja i učestvovanja u stvaranju inovativnih rešenja.

Timovi u IT kompanijama razvijaju proizvode koji se mogu primeniti u različitim sferama i na taj način omogućiti digitalizaciju procesa u mnogobrojim industrijama i oblastima rada. Da bi se razvio jedan takav proizvod i da bi se isti plasirao na tržište i konkurisao drugim uslugama i proizvodima, neophodno je angažovanje znanja i veština različitih stručnjaka.

Tu dolazimo do odgovora na pitanje: Ko sve može da radi u jednoj IT firmi? Kako bismo onima koji razmišljaju o sledećim koracima u svojoj karijeri približili domaće IT tržište radne snage i ukazali na diverzitet karijernih prilika u ovoj oblasti, napravili smo vodič Kako do posla u IT sektoru.

U vodiču ćete moći da nađete sve informacije o netehničkim pozicijama i znanjima i veštinama neophodnim za rad u IT industriji. Ukoliko razmišljate o project menadžmentu, web dizajnu, marketingu ili ste diplomirani pravnik, neka od pozicija u IT industriji možda čeka baš na vas. Do tada, pozivamo vas da preuzmete vodič u nastavku i informišete se više o opisima poslova i uslova za rad u ovim oblastima.