Saša Popović, suosnivač softverske kompanije Vega IT i član Upravnog odbora Inicijative „Digitalna Srbija“ na predstavljanju projekta osvrnuo se na značaj preduzetničkih priča koje treba da motivišu buduće pokretače startapa da svoje ideje plasiraju na tržište i kreiraju inovacije.

Ući u preduzetničke poduhvate nije nešto što je jednostavno i bezazleno; ozbiljan izazov je u pitanju i nešto što je po definiciji rizično i zahtevno, naglasio je naš sagovornik. Upravo to je razlog da preduzetništvo kroz različite narative predstavimo kao priliku za samoostvaranje, sticanje novih veština, saradnika i na kraju mogućnost da široj zajednici obezbedimo inovacije koje će olakšati i unaprediti svakodnevne aktivnosti.

Pričati o uspešnim timovima i pojedincima koji su pomerili granice u tehnologiji, nauci i drugim oblastima nije teško s obzirom na broj istih i na domaćem i na globalnom nivou. Projekat će upravo kroz različite aktivnosti omogućiti da ovakve priče stignu do velikog broja budućih preduzetnika.

Izrada ovog teksta omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog teksta je isključivo odgovornost Inicijative „Digitalna Srbija“ i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.