Ubrzanje razvoja startap ekosistema bila je glavna tema jučerašnjeg okupljanja koje je organizovala Inicijativa „Digitalna Srbija“. Prisutni su mogli da čuju više o aktivnostima koje će tim Inicijative kroz saradnju sa partnerima i ostalim organizacijama podrške startapima realizovati u narednom periodu u oblasti startap ekosistema.

Jedan od sledećih koraka u ovom pravcu jeste objavljivanje Startap portala koji će sadržati sve informacije za startape na jednom mestu. Pored toga Inicijativa već radi na sveobuhvatnom Startap skeneru kroz koji će se plasirati najdetaljnije istraživanje startap ekosistema do sad. Neke od tema bile su i Strategija razvoja startap ekosistema kao i izmene Zakona o inovacionoj delatnosti.

Ovom prilikom predstavnicima domaćih organizacija podrške prezentovane su i aktivnosti u okviru projekta „Preduzmi ideju“. Direktorka projekta, Bojana Tomić Brukšanin govorila je između ostalog o oblastima delovanja projekta: programima za razvoj preduzetničkog razmišljanja, digitalnoj medijskoj kampanji koja promoviše startapere, programima obuke za nastavno osoblje na fakultetima i slično.

Svojim prisustvom članovi timova organizacija pokazali su još jednom da su ovakvi ciljevi i budućnost domaćeg startap ekosistema odgovornost svih strana i da su zajednički nastup i udružena ulaganja uslov za poboljšanje performansi ovog ekosistema.