Ove godine započinjemo niz preduzetničkih priča kroz koje ćemo predstaviti preduzetnike koji su svoje ideje pretvorili u uspešne poslovne poduhvate. Oni će govoriti o svojim iskustvima, kompanijama i startapima koji posluju u različitim oblastima.

Na ovom događaju, 29. decembra u 18 časova, pridružiće nam se David Blaževski, osnivač i generalni direktor kompanije Fresh Agriculture Technologies.

Njegova kompanija pruža agronomsku podršku uzgajivačima voća širom sveta, i za cilj ima da promeni način na koji se voće uzgaja korišćenjem novih tehnologija. Između ostalog, kompanija je razvila aplikacije MapMyApple i sada KROPS, koje pomažu pri predviđanju pojave štetočina i bolesti, i tako štede novac uzgajivačima.

Na ovom događaju imaćemo prilike da čujemo više o razvojnom putu ovog startapa, a osnivač David Blaževski govoriće na koji način su rešili sezonalnost u svom biznisu, krenuli da osvajaju američko tržište i pre svega promeni strategije poslovanja u ovoj oblasti i na koji način nude precizne poljoprivredne podatke kao servis.

Kome je namenjen ovaj događaj?
Ova preduzetnička priča je namenjena osobama koje nisu celog života razmišljale o tome da uđu u preduzetničke vode, ali poseduju izraženu sposobnost za rešavanje problema, liderske sposobnosti i proaktivni pristup. Cilj događaja je da se takve osobe inspirišu i informišu o karijernim prilikama u svetu preduzetništva.

O preduzetniku
David Blaževski je ekonomista sa višegodišnjim iskustvom u korporativnom sektoru, uključujući i internacionalne kompanije poput British American Tobacco. Osnivač je i generalni direktor kompanije Fresh Agriculture Technologies gde je predvodio ekspanziju kompanije na američko i latinoameričko tržište, kao i uspešno prikupljanje preko pola miliona dolara seed i pre-seed investicija.

Prijava
Događaj će biti održan u sredu, 29. decembra od 18 časova na YouTube platformi.

 

*Ovaj događaj omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog upitnika je isključivo odgovornost Startita i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.