Preduzetničke priče: Razvijanje startapa u preseku dve najzdravije privredne grane — IT-ja i poljoprivrede

Predavanje o startapu Cropt biće održano 15. novembra u 18 časova na YouTube platformi.

Nastavljamo sa preduzetničkim pričama kroz koje predstavljamo preduzetnike koji su svoje ideje pretvorili u uspešne poslovne poduhvate. Oni će govoriti o svojim iskustvima, kompanijama i startapima koji posluju u različitim oblastima.

Na sledećem događaju, 15.novembra u 18 časova, pridružiće nam se Oskar Marko, osnivač startapa  Cropt.

Startap Cropt razvija rešenja zasnovana na podacima za visokotehnološku poljoprivredu. Kompanija je osnovana kao spin-off Instituta BioSense, Evropskog centra izvrsnosti za primenu IT-ja u poljoprivredi. Rešenja koja Cropt nudi zasnovana su na kombinaciji veštačke inteligencije, analitike podataka i znanja iz domena poljoprivrede.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Ova epizoda je namenjena osobama koje nisu celog života razmišljale o tome da uđu u preduzetničke vode, ali poseduju izraženu sposobnost za rešavanje problema, liderske sposobnosti i proaktivni pristup. Cilj događaja je da se takve osobe inspirišu i informišu o karijernim prilikama u svetu preduzetništva.

O preduzetniku

Oskar Marko je naučnik, preduzetnik i muzičar. Predavač je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na smeru Master u nauci o podacima, suosnivač i direktor kompanije Cropt i pevač i gitarista benda Monohrom. 

Priču o startapu Cropt i Marku možete čuti u nastavku.

*Izrada ovog teksta omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog teksta je isključivo odgovornost Udruženja SEE ICT i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.