Nastavljamo sa Tesla Nation događajima u organizaciji Startit-a, namenjenim za promociju potencijala partnerstva između preduzetnika i profesionalaca sa razvijenih tržišta i Srbije.

Ovi događaji će imati za cilj povećanje šansi za uspeh inovativnih proizvoda iz Srbije na globalnom tržištu kroz deljenje primera dobre prakse sa razvijenih tržišta.

Na prethodnom predavanju je Aleks Paunić, suosnivač i izvršni direktor kompanije PreCog Security govorio o razlici u poslovnim pristupima između Srbije i Amerike, i kako otpočeti pripreme za širenje na američko tržište.

Na sledećem onlajn događaju, koji će biti održan 11. januara u 17 časova, Aleks će govoriti o tome Kako doći do prvog klijenta u SAD-u. Biće reči o geografskoj strukturi američke industrije, kako amerikanizovati svoj brend, kako formulisati prodajne poruke i napraviti poslovnu strategiju za američko tržište. Pored toga, Aleks će se osvrnuti i na brojne dileme, poput da li prodavati direktno ili uz pomoć partnera, kako treba da izgleda prodajni ciklus, i još mnogo toga.

Ovaj događaj je namenjen domaćim preduzetnicima i osnivačima, poslovnim rukovodiocima, tehnološkim profesionalcima i startapima.

O govorniku

Aleks je suosnivač i izvršni direktor kompanije PreCog Security. Svojih 15 godina iskustva u oblasti sajber bezbednosti i upravljanju distribucijom stekao je radom u kompanijama MX Logic, Intel i McAfee. Upravljao je distributivnim kanalom od 100+ miliona dolara sa globalnim distributerom Tech Data sa Floride i izgradio bezbednosnu praksu preduzeća za nacionalne i SMB preprodavce sa dodatom vrednošću (VAR). Tokom ovog perioda, Alex je radio sa rukovodiocima Fortune 100 na razvoju softvera, oblaka i SaaS platformi. Upoznao je i sarađivao sa Dejvidom O’Berijem dok su obojica radili u McAfee-u i Intelu.

Aleks je strastveni pristalica neprofitnih programa i dobio je priznanje Kluba dečaka i devojčica okruga Pinelas u Tampa Beju, na Floridi za programe digitalne bezbednosti za decu. Takođe je član mentorskog programa New Gen-Tech „Connect-IT 360“ sa Pinellas Education fondacijom u Tampa Beju na Floridi.

Registracija

Online događaj će se održati 11. januara u 17 časova.

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.