Rastko Petaković, Senior Partner u Karanović & Partners i član Upravnog odbora Inicijative „Digitalna Srbija“, na predstavljanju projekta „ Preduzmi ideju “, naglasio je da je mentorstvo i deljenje znanja preduslov za uspešnu realizaciju ideje i ulazak u preduzetnički poduhvat. Ukazavši na najčešće greške koje pravimo kada pomislimo da sve možemo sami i da nam ne treba pomoć drugih ljudi, pozvao nas je da budemo nesebični kada je deljenje znanja u pitanju i spremni da prihvatimo tuđa iskustva i pomoć kao polaznu osnovu za uspeh u poslu i drugim sferama života.

Kroz projekat će se realizovati programi za razvoj i unapređenje razmene znanja u startap ekosistemu, rad sa mentorima, savetnicima, istraživačko-razvojnim partnerima i suosnivačima između Srbije i razvijenijih tržišta.

*Izrada ovog teksta omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog teksta je isključivo odgovornost Inicijative „Digitalna Srbija“ i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.