Od 17. novembra do kraja decembra 2021. godine, svake srede, studenti treće, četvrte i pete godine studija Mašinskog fakulteta u Beogradu imaće priliku da pohađaju kurs koji će im približiti koncept startapa, ali i pružiti uvid u prosece izgradnje i plasmana tehnoloških proizvoda koje bi drugi želeli da koriste i plaćaju. Kurs tehnološkog preduzetništva u okviru projekta realizuje Startit uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Inicijative Digitalna Srbija.

Svake srede od 13 do 14h preko Zoom platforme koordinatori za razvoj preduzetništva u Startitu moderiraće časove na kojima će polaznici učiti kako se uz minimalan utrošak vremena i novca otkrivaju problemi vredni rešavanja, kako se grade dobri proizvodi, ali i kako teče proces distribucije proizvoda do potencijalnih kupaca.

Za pohađanje kursa nije neophodno da studenti poseduju predznanje iz preduzetništva i drugih oblasti, ali se od njih očekuje da u timovima kontinuirano rade na svom trenažnom startap projektu, koje će zatim timovi prezentovati na kraju kursa.

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave za učešće na kursu ovde.

*Ovaj program omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog događaja je isključivo odgovornost Udruženja SEE ICT i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.