Sledeći događaj biće održan 22. februara od 18 časova. Priliku da predstave ono na čemu rade imaće Miloš Živković, inženjer blokčejn protokola u kompaniji Trapesys (MVP Workshop venture), i Christos Paschalidis, CTO u kompaniji Kroon.

Miloš Živković održaće predavanje na temu „Uvod u razvoj blokčejn protokola”. Miloš će govoriti o multidisciplinarnom polju blokčejna, razvoju blokčejn tehnologija i decentralizovanih sistema. Sfera blokčejna je dinamična i prepuna interesantnih izazova koje je potrebno rešiti, te zahteva kontinuirano istraživanje, preciznu implementaciju i stalan fokus na sistem u celini. Miloš će pružiti uvid u to kako funkcioniše Trapesys, projekat MVP Workshopa koji se bavi razvojem blokčejn tehnologije. Miloš će svoje predavanje održati na engleskom jeziku.

Kristos će održati predavanje na temu „Šta smo naučili tokom razvoja platforme za slanje SMS poruka”. Kristos će govoriti o izazovima ove industrije, različitim zakonskim okvirima i regulativama, kao i o problemu lažnih korisničkih naloga. Potom će govoriti o tehničkim izazovima sa kojima su se suočili, od tehničkog duga, parcijalnih rešenja, rada na sistemu u oblaku, minimal scalable stack, a dotaći će se i sistema za automatsku detekciju lažnih naloga, kao i stvari koje su naučili pokušavajući da prevaziđu te izazove. Kristos će predavanje držati na engleskom jeziku.

Oba predavanja će trajati oko 30 minuta, a nakon završenog svakog pojedinačnog predavanja gledaoci će imati priliku da postave pitanja.

Prijave

Tesla Nation R&D predavanje će biti održano onlajn 22. februara u 18 časova.

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.