U okviru nedelje studentskih ideja koja će trajati od 6.12. do 10. 12, studentima će između ostalih aktivnosti biti predstavljen i vodič za startape „Preduzmi ideju — pokreni startap”. Sve aktivnosti u okviru nedelje rezervisane za studentske ideje organizovali su Inicijativa Digitalna Srbija i FON u sklopu projekta Preduzmi ideju. Predviđeno je da se studentima kroz predavanja i interaktivne radionice približi sadržaj na teme inovativnog preduzetništva, startap ekosistema, pokretanje sopstvenog biznisa.

Prvi susreti održaće se u ponedeljak na Fakultetu organizacionih nauka. Tema susreta je Master class i prva podrška. Mihajlo Popesku, Chief Research Officer u QUDO, održaće za studente master čas, nakon čega će prisutni imati priliku da čuju više o inkubutorskom programu Raising Stars 2.0 od Nevene Janković iz NTP-a. Na kraju susreta, prof dr. Milan Okanović govoriće o startap idejama.

U sredu 08.12. od 15h, u Nordeus Hub-u, biće predstavljen vodič za pokretanje startapa „Preduzmi ideju — pokreni startap”. Studenti i predstavnici studentskih organizacija imaće priliku da čuju više o sadržaju vodiča koji pruža praktične informacije i savete neophodne za buduće i sadašnje pokretače inovativnih biznisa. Pored toga direktorka projekta Bojana Tomić i prof dr Milan Okanović reći će nešto više o aktivnostima projekta koje će se realizovati u saradnji sa fakultetima i širom akademskom zajednicom. Pridruđiće nam se i Đorđe Jevtić, osnivač OTA Sync & Serbian Bookers-a. Iz perspektive mladog uspešnog preduzetnika, on će sa prisutnima podeliti priču o svojim počecima u svetu inovativnog preduzetništva.

Poslednji dan u ovoj nedelji zamišljen je kao Demo dan studentskih ideja, u okivru koga će studenti predstaviti svoje ideje.