Nastavljamo sa preduzetničkim pričama. U ponedeljak, 13. decembra u 18 časova, pridružiće nam se Aleksandar Matanović, generalni direktor i osnivač kriptoberze ECD.rs. ECD se od 2012. bavi razmenom bitkoina, 2015. je instalirao prvi BTC bankomat, a danas ih ima preko 20.

Na ovom događaju, koji ćete moći da pratite preko našeg YouTube kanala, imaćemo prilike da čujemo više o ECD-u, a osnivač Aleksandar Matanović osvrnuće se na blokčejn tehnologiju i kriptovalute, šta je rudarenje i kako funkcioniše, kao i kako se on zainteresovao za tu oblast. Pored toga, govoriće o izazovima pokretanja kripto biznisa u Srbiji, šta je sve bilo potrebno za pokretanje kripto menjačnice u ranim danima blokčejna, o razvojnom putu ECD-a i daljim planovima za rast. Pored svog bogatog iskustva, Aleksandar će pružiti i uvid u ličnu motivaciju, kao i savete za sve koji razmišljaju da se upuste u preduzetništvo.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Ova epizoda je namenjena osobama koje nisu celog života razmišljale o tome da uđu u preduzetničke vode, ali poseduju izraženu sposobnost za rešavanje problema, liderske sposobnosti i proaktivni pristup. Cilj događaja je da se takve osobe inspirišu i informišu o karijernim prilikama u svetu preduzetništva.

O preduzetniku

Aleksandar Matanović je inženjer elektrotehnike i dugogodišnji preduzetnik u domaćoj IT industriji. 2007. suosnovao je Virtual Exchange, menjačnicu virtuelnog novca, da bi 2012. pokrenuo ECD, kriptomenjačnicu sa fokusom na bitkoin. Pored toga, suvlasnik je srpskog ogranka CoinTelegraph-a, jednog od najpoznatijih kripto glasila na svetu.

*Ovaj događaj omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog upitnika je isključivo odgovornost Startita i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.