U okviru našeg projekta Startit počinje sa radionicama za definisanje ideje za uspešan biznis i početak razvoja preduzetničke karijere. Cilj programa je da polaznicima približi koncept startapa, ali i da pruži uvid u procese izgradnje i plasmana tehnoloških proizvoda koje bi drugi želeli da koriste i plaćaju.

Kroz ovaj program, učesnici će imati priliku da prošire znanja i oprobaju se u definisanju svoje poslovne ideje i stvaranju digitalnih proizvoda. Kroz predavanja i praktične radionice polaznici će učiti kako se uz minimalan utrošak vremena i novca otkrivaju problemi vredni rešavanja, kako se grade dobri proizvodi, ali i kako teče proces distribucije proizvoda do potencijalnih kupaca.

Za učešće na radionicama nije neophodno da polaznici poseduju predznanje iz preduzetništva i drugih oblasti, ali se od njih očekuje da aktivno učestvuju na radionicama i u timovima kontinuirano rade na razvoju svoje biznis ideje.

Nakon pohađanja ovog programa znaćete: kako da definišete i uobličite svoju poslovnu ideju, kako da je ispitate na tržištu i kako da korišćenjem različitih alata olakšate svoje prve preduzetničke korake, ali i na koji način da prikupite novac za finansiranje svog biznisa. Imaćete priliku da steknete znanje i praktično iskustvo u razvijanju startap metodologije, mogućnost rada sa mentorima sa 10+ godina iskustva u IT, biznis i marketinškoj industriji, kao i priliku da predstavite sebe i svoj tim relevantnim akterima našeg biznis eksositema koji mogu biti vaši potencijalni partneri, korisnici i investitori.

Kada i gde?

Radionice će se održati u tri ciklusa, od kojih jedan možete izabrati prilikom prijave u skladu sa terminom koji vam najviše odgovara.

Prvi ciklus radionica: petak, subota i nedelja (4 – 6. februara)
Drugi ciklus radionica: utorak, sreda i četvrtak ( 8 – 10. februara)
Treći ciklus radionica: petak, subota i nedelja ( 11 – 13. februara)


Nakon radionica, timovi će imati mentorske sesije sa ekspertima iz različitih biznis i tehnoloških oblasti koji će im pomoći u dubljoj razradi njihove specifične ideje. Mentorske sesije traju do kraja trajanja programa – do marta meseca.Ceo program se realizuje online, preko Zoom platfrome. Nakon prijave i potvrde termina za tvoj ciklus radionica, učesnici će dobiti pristupni link radionicama, kao i korisnim materijalima

Koga tražimo? 

Pojedince i timove sa što raznovrsnijom ekspertizom i interesovanjima kako bi potencijalne biznis ideje bile sagledane iz različitih uglova. Prethodno iskustvo nije neophodno — dovoljno je da te zanima da rešiš neki izazov ili problem koji vidiš u svom okruženju. 

Ako trenutno nemaš ideju na kojoj bi radio/la — ovu odluku možeš doneti i u toku programa i u radu sa timom.
Ukoliko nemaš tim već se prijavljuješ pojedinačno, bez brige — mi ćemo te spojiti sa drugim učesnicima sa kojima ćeš zajedno učestvovati u definisanju i razradi biznis ideja!

Prijave

Svi zainteresovani timovi, ali i pojedinci mogu se prijaviti za učešće na programu na sledećem linku do 2. februara 2022.