Startap vikend u Kragujevcu

U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu 2. i 3. marta biće održan Startap vikend, događaj namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina, koji ima za cilj da osnaži zainteresovanost mladih za svet startapa i podrži ih u njihovim preduzetničkim nastojanjima.

Prijave su otvorene do 27. februara putem sledećeg linka: PRIJAVI SE

Učešće na Startap vikendu je besplatno. Za učesnike je obezbeđen materijal za rad, mentorska podrška, osveženje, ketering, kao i pokloni i nagrade za najbolje timove.

U toku dva dana trajanja programa, učesnici će proći kroz predavanja i radionice iz oblasti:

  • Preduzetništva i startapa,
  • Rada u timu i rešavanje realnih problema,
  • Mentorski program sa stručnjacima iz različitih oblasti,
  • Prezentovanje i evaluacija poslovnih ideja i modela.

Najbolji timovi dobiće mogućnost nastavka mentorske podrške za razvoj svojih inovativnih ideja i pripreme za programe podrške na kojima mogu dobiti bespovratna sredstva za osnivanje startap kompanije.

Ovo izdanje Startap vikenda u Kragujevcu organizuju Inovacioni inkubator Univerziteta u Kragujevcu, NTP Čačak, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, udruženje „Prava priča“ u saradnji sa partnerskim organizacijama iz inovacionog ekosistema Srbije: projekat „Preduzmi Ideju“ koji realizuje  Inicijativa „Digitalna Srbija“ u saradnji sa USAID-om, ICT Hub-om, PwC i Garaže by Tenderly.