U  sredu 16. februara od 19 časova u preduzetničkim pričama pridružiće nam se Ivan Bjelajac i Mališa Pušonja, CEO i osnivač, i CTO kompanije MVP Workshop.

Ivan i Mališa govoriće o svom karijernom putu, o tome kako su se odlučili da postanu preduzetnici, kao i o tome u kojoj meri ih je radno iskustvo u kompanijama pripremilo za preduzetništvo. Biće reči i o tome šta ih je navelo da zajedno pokrenu startap, o važnim stvarima koje treba imati na umu kada se traži suosnivač za poslovni poduhvat, i o prednostima i manama rada sa suosnivačem u odnosu na individualni biznis. Govoriće i o svom startapu, o presudnim faktorima koji su uticali na njihov uspeh, izazovima koje su prevazišli u preduzetničkoj karijeri, i mnogo tome drugom.

O preduzetnicima

Ivan Bjelajac je preduzetnik sa preko dvadeset godina iskustva u IT industriji. Radio je u različitim oblastima, između ostalog i kao web developer, networking consultant, operations manager, systems engineer. Bio je suosnivač i direktor kompanije CyberNet Technology, a šest godina proveo je na rukovodećim pozicijama u Devana Technologies, gde je radio na ManageWP softveru i bio na pozicijama COO i CEOa. Nakon akvizicije ManageWP od strane GoDaddyja, postao je operating director evropskog ogranka ove kompanije. Suosnivač je kompanije MVP Workshop koja se bavi konsultantskim i R&D uslugama vezanim za blokčejn tehnologije, i generalni menadžer Celsius Network Europe. Suosnivač je i predsednik Srpske blokčejn inicijative (SBI) a trenutno sa svojim timom radi na nekoliko projekata koji implementiraju i razvijaju potencijal blokčejn tehnologije. Pored toga, Ivan je i startap mentor u Startit startap akademiji, ICT Hubu, EKOF startap centru i Founder institutu.

Mališa Pušonja je otpočeo svoju karijeru u R&D-ju još kao asistent na kursu Genetički algoritmi Računarskog fakulteta, istovremeno radeći na doktorskoj disertaciji i razvijajući WP i Java plagine. Tokom karijere prošao je različite pozicije, od softverskog inženjera u Vibe Network, preko full stack developera na ManageWP softveru u Devana Technologies, do pozicija Lead developera i full stack mentora u Devana Labs. Vremenom je stekao bogato iskustvo na poljima blokčejn tehnologije i istraživanja i razvoja, te je kao Chief Research and Development Engineer u Devana Labs bio odgovoran za projekat Lemon e‐mail — prvi enkriptovani decentralizovani mejl servis na svetu, zasnovan na ethereum i IPFS tehnologiji. 2017. postaje šef istraživanja i razvoja u MVP Workshop, gde radi na najrazličitijim blokčejn projektima, između ostalih, Celsius Network Whitepaper, Smart Contract, Proof of Concept, DApps, ICO. Danas, kao CTO u MVP Workshop, radi na spajanju i umrežavanju blokčejn zajednice, blokčejn arhitekturi i tekućim projektima.

Prijava

Događaj će biti održan u sredu, 16. februara od 19 časova na YouTube platformi.