Sledeći Tesla Nation biznis događaj će biti održan 8. marta od 17 časova, a ovom prilikom će predavanje pod naslovom „Kako funkcionišu i razmišljaju američke korporacije” održati Mirjana Spasojević, Vodeći istraživač za tehnološki razvoj u kompaniji Accenture Labs u San Francisku.

Mirjana će govoriti o korporacijama uopšte, načinu na koji su strukturirane, načinu na koji funkcionišu, procesima kojim se dolazi do poslovnih odluka, kako se stvaraju partnerstva i vrše kupovine. Pored toga, biće reči i o tome kako korporacije formulišu poslovne strategije i donose strateške odluke, i koja je uloga konsultanata i savetnika u korporativnim sistemima. Cilj je da našim startapima pružimo uvide u rad američkih korporacija kako bi lakše ostvarili saradnju pri dolasku do investicija i projekata.

O predavaču

Mirjana ima bogato radno iskustvo u svetskoj IT industriji. Stekla je diplomu iz oblasti matematike na Univerzitetu u Beogradu, a zatim je masterirala i doktorirala na Penn State Univerzitetu iz oblasti informatike. Godine 2012. je suosnovala kompaniju Kindoma, namenjenu povezivanju male dece sa udaljenim rođacima, a radila je i na visokim pozicijama u istraživačkim timovima u globalnim kompanijama kao što su Nokia i Yahoo.

Do 2020. je bila na poziciji potpredsednika “Immersive Experiences Lab” u HP-u, gde je sa timom radila na razvoju iskustva potrošača u interakciji sa tehnologijom, koristeći VR/AR i 3D štampu, a zatim i na poziciji direktora u Pivot Point Innovation kompaniji do septembra 2021. Trenutno radi na razvoju i dizajnu novih proizvoda u tehnologiji kao Vodeći istraživač za tehnološki razvoj u kompaniji Accenture Labs u San Francisku.

Prijave

Predavanje će biti održano onlajn 8. marta u 17 časova. Svi zainteresovani se za predavanje mogu prijaviti putem ove prijave.

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.