Nova BESPLATNA edukativna platforma koja širi znanje i inspiriše inovacije!

U okviru projekta “Preduzmi ideju” koji Inicijativa Digitalna Srbija realizuje u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), kreirali smo besplatnu edukativnu platformu NAUČI, projekat koji menja pravila igre u oblasti obrazovanja.

„Nauči“ je mesto koje donosi mnoštvo resursa iz područja veštačke inteligencije, biotehnologije, finansija, kreativnih industrija, održivog razvoja, marketinga, programiranja i još mnogo toga. Bez obzira na struku ili godine, „Nauči“ ima za svakoga po nešto. Interaktivni kursevi, vodiči i video tutorijali za poboljšanje ličnih i profesionalnih veština.

Tri glavne poruke ove platforme su SAZNAJ, NAUČI i PRIMENI.

Bez obzira da li želite da pronađete edukaciju iz opšteg obrazovanja, unapredite karijeru, pokrenete startap ili jednostavno da proširite svoje vidike, „Nauči“ je pravo mesto za to. Ovo nije samo platforma, već je i zajednica entuzijasta, stručnjaka i eksperata u različitim oblastima, koja na jednom mestu pruža visokokvalitetne edukativne materijale.

„Platforma Nauči predstavlja korak ka digitalnoj transformaciji u oblasti obrazovanja. Osnovna svrha ove platforme je veća dostupnost edukativnih materijala koji podstiču korišćenje novih znanja i tehnologija. Platforma služi ne samo kao izvor obrazovnih materijala, već i kao veza između stručnjaka i onih koji teže obrazovanju u raznim disciplinama, sa ciljem zajedničkog kreiranja budućnosti temeljene na znanju i inovacijama.” – rekao je Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija i direktor projekta „Preduzmi ideju“.

 „U kontekstu celoživotnog učenja, izgradnja ekosistema otvorenih obrazovnih resursa nedvosmisleno ima potencijal da doprinese da obrazovanje u Republici Srbiji bude kvalitetnije i dostupnije. Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je prošle godine ukazao na potrebu za razvojem platforme koja bi obezbedila jednostavan pregled kvalitetnih i dostupnih domaćih baza otvorenih obrazovnih resursa. Biće nam zadovoljstvo da platforma NAUČI bude vidljiva i u okviru DOOR-a, agregatora repozitorijuma otvorenih obrazovnih resursa koji je uspostavljen početkom 2023. godine. Među korisnicima DOOR-a dominiraju nastavnici, a upravo oni imaju kredibilitet da mladima ukažu na kvalitetne i proverene izvore znanja koji nužno ne dolaze iz sektora formalnog obrazovanja.” izjavio je Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Jednostavan pristup i intuitivan dizajn omogućavaju vam da učite gde god da se nalazite. Dovoljan je samo jedan klik na oblast koju želite da istražujete i dobićete niz različitih materijala.

Posetite NAUČI, pretražite katalog edukativnih materijala i saznajte, nučite i primenite stečeno znanje.