Inicijativa „Digitalna Srbija” predstavila je danas studentima vodič „Preduzmi ideju — pokreni startap” koji pruža praktične informacije i savete neophodne za buduće i sadašnje pokretače inovativnih biznisa. Ovaj korisni dokument nastao je kroz saradnju Inicijative „Digitalna Srbija” i konsultantske kuće PwC Srbija u okviru projekta „Preduzmi ideju” koji se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Svi zainteresovani vodič mogu preuzeti sa našeg sajta.

„Na jednom mestu objedinili smo odgovore na veliki broj pitanja u vezi sa osnivanjem i poslovanjem startapa. Od razvoja inovativne ideje, preko formiranja tima, pa do registracije firme i nalaženja izvora finansiranja i podsticaja, vodič sadrži detaljne informacije i ključne sugestije koje će budućim inovativnim preduzetnicima olakšati proces komercijalizacije ideja i ulaska na tržište,” istakla je Bojana Tomić Brkušanin, direktorka projekta.

Dr Milan Okanović, docent na katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću Fakulteta organizacionih nauka, prisutnima je rekao nešto više o aktivnostima koje će u okviru projekta „Preduzmi ideju” uključiti studente i mlade ljude, ali i univerzitetske profesore. U okviru projekta predviđena je realizacija kurseva na fakultetima, mentorskih programa i brojnih radionica. 

Kako identifikovati problem koji rešava moja ideja? Da li tako nešto već postoji? Gde da nađem članove tima? Kako da registrujem startap i nađem prvu eksternu investiciju? Ovo su pitanja sa kojima se susreće svaki pokretač startapa, a jedan od njih bio je i Đorđe Jevtić, osnivač OTA Sync & Serbian Bookers-a. On je na današnjem predstavljanju vodiča sa studentskim startap timovima sa Beogradskog univerziteta podelio priču o svojim počecima u svetu inovativnog preduzetništva. Sada su odgovori na ova pitanja sadržani u vodiču „Preduzmi ideju — pokreni startap”.